Russiske tropper tar Sievjerodonetsk – Ukraina trekker seg tilbake

Read Time:3 Minute, 30 Second

Den strategisk viktige industribyen Sievjerodonetsk, som har vært omstridt i flere dager, kan nå ha blitt fullstendig erobret av den russiske hæren: Situasjonen for den ukrainske hæren blir stadig mer dramatisk, selv en rådgiver for Volodymyr Zelenskyj advarer om «en vanskelig uke» .

«Denne uken kommer til å bli virkelig tøff», skriver Oleksiy Arestovych, en av ukrainske presidentens nærmeste militærrådgivere, på Telegram. De russiske troppene vil rykke frem fra flere retninger, den mest truende er den regionale offensiven til den russiske hæren fra Popasna mot nordøst. Hvis disse enhetene når troppene, som kjemper seg fra nord til sør, vil omringingen av mange bataljoner i Ukraina ha vært vellykket.

Olelsiy Arestovich: «Beleiringen av Slovyansk truer allerede. Og troppene våre vil bli beseiret eller trekke seg tilbake bak sørbredden.” Slovyansk har 111 000 innbyggere og ligger like nord for den strategisk viktige byen Kramatorsk (på grunn av det svært høye antallet døde soldater kalles Kramatorsk også “Ukrainas Chicago”).

Ifølge en rapport fra det russiske nyhetsbyrået “Tass”, som ikke kan bekreftes av nøytrale observatører, fortsetter fremrykningen av russiske tropper.

Og i «Tass» siteres Rodion Miroshnik, ambassadøren for Folkerepublikken Lugansk, på å si at regjeringen i Kiev sender « kriminelle og desertører som er sluppet ut av fengselet, ut i kamp». Kampene ville fortsette å spre seg nordvest og vest.

Volodymyr Zelenskyj kommer under økende press.

Hvorfor Putin vil vinne krigen: Utholdenhet – og Europas uinteresse

I den grusomme utmattelseskrigen i Donbass dør 100 til 200 soldater fra de ukrainske væpnede styrkene hver dag, det vil si 6000 i måneden: Vladimir Putin (69) regner med den russiske hærens utholdenhet – og på at de økonomisk utmattede Vesteuropeere mister interessen for dette blodbadet etterhvert.

«Hurra»-stemningen til mange vesteuropeere for krigen i Ukraina mot de russiske inntrengerne har allerede avtatt betydelig: Kritiske kommentarer om den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj (44) øker på de sosiale medieplattformene, spesielt om hans pågående krav om våpen – og knapt nevnt muligheter for fredsforhandlinger.

I tillegg er det klare og beviste rapporter om nynazister innenfor den ukrainske hæren – samt om krigsforbrytelser fra ukrainerne: Støtten til «de gode gutta» minker noe, det blir stadig vanskeligere for mange europeere.

I skyttergravene, under ild hver dag: ukrainske hærenheter

Kreml kaller inn 134 000 rekrutter til hæren to ganger i året

Som toppanalytikeren oberst Markus Reisner sa i sin tale til østerrikes presse: Den russiske siden regner med utmattelse – de ukrainske styrkene mister soldater, materiell og forsyninger. Kiev kan bare kompensere for disse tapene i begrenset grad, mens Kreml fortsetter å sende nye godstog med hele tankbataljoner til fronten og rutinemessig kaller opp 134.000 rekrutter to ganger i året, som må gjøre sin hærtjeneste i to år.

«Washington Post» siterer nå en russisk milliardær nær Vladimir Putin: «Putin tror at i det lange løp vil han vinne fordi Vesten vil være utmattet. Kreml-sjefen antar at opinionen, som for øyeblikket er tydelig pro-ukrainsk, kan endre seg i løpet av en dag.”

Og: «Putin antar at sanksjonene vil føre til så massive prisøkninger som publikum i Vesten ikke lenger vil sette pris på og på et tidspunkt vil de si stopp. Oljeembargoen skremmer heller ikke Putin. Stemningen i Kreml er at vi ikke kan tape», skriver sveitsiske «Blick».

Den ukrainske hæren har trolig allerede mistet mer enn 25 000 menn – døde, alvorlig skadde, fanger

Problemet med Vest-Europa: oppmerksomhetsspennet.

Den mangeårige statslederen kjenner godt til vesteuropeernes oppmerksomhet: Vladimir Putin vet nøyaktig hvor lenge massene av tyskere, franskmenn, briter og østerrikere har vært interessert i krigene og borgerkrigene i Afghanistan, Irak og Syria – nemlig bare noen få måneder.

Etter det forsvinner disse krigene fra TV-kanalenes viktigste overskrifter, og krymper til mininyheter på dagsavisenes politiske sider. Antagelig regner Putin med denne typiske vestlige reaksjonen også i krigen sin, og regner med at de ukrainske væpnede styrkene og regjeringen i Kiev har slitt ut i mange år. Faktisk kan man allerede se et tydelig redusert nyhetsbilde rundt krigen i Ukraina og den stadig økende avtagende interessen også i norske medier.

Stoler på å slite ned de vesteuropeiske statene: Vladimir Putin.
Sammenligning av luftstyrkene, rød er russisk og blå er ukrainsk.

I en undersøkelse i vest Europa utført av media så kan man tydelig se at folk stadig mere innser virkeligheten.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Russiske tropper tar Sievjerodonetsk – Ukraina trekker seg tilbake

Leave a Reply

Previous post Flere dårlige nyheter for brikkeprodusenter – Russland begrenser eksporten av edelgass
Next post Nokias administrerende direktør annonserte på WEF å implantere enheter direkte inn i kroppen vår
%d bloggers like this: