Flere dårlige nyheter for brikkeprodusenter – Russland begrenser eksporten av edelgass

Read Time:1 Minute, 30 Second

Taiwan – den ledende produsenten av brikker (chip) generelt og av 92 % av de mest avanserte brikkene – har også redusert sin eksport til Russland og kan nå ganske sterkt forvente å møte sterkt reduserte forsyninger av edelgasser i retur.

Med Intel, Samsung, TSMC og Qualcomm som forlater det russiske markedet etter at USA, Storbritannia og EU innførte eksportkontroller på brikker produsert eller designet i USA eller Europa, svarer russerene deretter.

Inntil minst 31. desember i år krever eksport av edelgasser en spesiell tillatelse fra russiske myndigheter.» Vi tror at vi vil få muligheten til å gjøre vår stemme hørt i denne globale kjeden. Dette vil gi oss et konkurransefortrinn når det er nødvendig for å gjennomføre gjensidig fordelaktige forhandlinger med våre motparter, sa Russlands visehandelsminister Vasily Shpak til Reuters torsdag.

Med Russland ansvarlig for omtrent en tredjedel av den globale produksjonen av edelgassene neon, krypton og xenon, stenger Ukrainas to edelgassprodusenter, Ingas og Cryoin i Donbas, produksjonen i mars på grunn av krigen, og globale forsyninger blir strammere.

Disse produserte omtrent halvparten av verdens etterspørsel etter neon. Neon brukes for eksempel i lasere under litografi, en del av brikkefremstillingsprosessen der mønstre brennes til silisium.

Det russiske trekket lover å forlenge en global forsyningskrise for halvledere som allerede skaper kaos for mange industrier som bruker stadig mer allestedsnærværende brikker.

Taiwan – den ledende produsenten av brikker generelt og av 92 % av de mest avanserte brikkene – har også redusert sin eksport til Russland og kan nå ganske sterkt forvente å møte sterkt reduserte forsyninger av edelgasser i retur.

Det blir stadig tydeligere at sanksjonene mot Russland slår tilbake på vestlige økonomier som en boomerang. Bjørnen er satt i et hjørne og slår nå tilbake – med alvorlige konsekvenser for menneskene og bedriftene i Europa som lider under sanksjonene som er pålagt av deres politikere.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Flere dårlige nyheter for brikkeprodusenter – Russland begrenser eksporten av edelgass

Leave a Reply

Previous post Dokumentar: Operation Endgame – Blueprint for global enslavement
Next post Russiske tropper tar Sievjerodonetsk – Ukraina trekker seg tilbake
%d bloggers like this: