CDC advarer om anti-Covid-pillen Paxlovid

Read Time:1 Minute, 25 Second

Pfizers anti-Covid-medisin mislykkes akkurat som den kontroversielle mRNA-vaksinen: CDC påpekte nå offisielt at pasienter behandlet med stoffet kan få tilbakefall. Medisinske fagfolk reagerer og foretrekker å ikke bruke det.

Paxlovid skulle selges som nok et «gjennombrudd» i kampen mot Covid-19. Men de kliniske studiene om stoffets effekt fra legemiddelgiganten selv kan neppe anses som avgjørende.

Bruken kan føre til betydelige interaksjoner med andre legemidler og generelt ubehagelige bivirkninger (pasienter klager for eksempel over en svært vedvarende metallisk smak i munnen og diaré og oppkast). “Den kan ikke forhindre infeksjoner som den beryktede vaksinen”, selv om dette er ganske vanlig for antivirale legemidler.

Imidlertid har stoffet blitt stadig mer brukt i USA de siste ukene – men med skuffende resultater. Det faktum at CDC nå finner det nødvendig å påpeke risikoen for “rebounds” etter behandling er ikke nyttig for Pfizer.

Selv om tjenestemenn strever med å understreke at stoffet likevel har en fordel, påpeker medisinske eksperter at risikoen for tilbakefall på den ene siden er mye høyere enn angitt. På den andre siden kan pasienter med tilbakefall etter behandling også smitte andre mennesker igjen. Amerikanske myndigheter oppfordrer pasienter til å sette seg selv i karantene på nytt hvis de får tilbakefall.

Legene trekker klare konklusjoner av dette – og avstår igjen i økende grad fra å foreskrive stoffet. Dr. Bruce Farber, leder for folkehelse og epidemiologi ved Northwell Health, sa til Reuters at stoffet fortsatt kan brukes til høyrisikopasienter, men foretrekker å ikke foreskrive det til noen andre.

Dette vil ikke ha en positiv effekt på Pfizers inntekter.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
50 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
50 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “CDC advarer om anti-Covid-pillen Paxlovid

Leave a Reply

Previous post Via Darknet: Ukrainere oversvømmer Europa med nylig leverte våpen
Next post Mening: Disse landene er villige til å risikere USAs harme over Russland-Ukraina
%d bloggers like this: