Russisk eksport kan løse den globale matkrisen – FN

Read Time:1 Minute, 6 Second

Tidligere denne måneden advarte Guterres om at en femtedel av menneskeheten var i fare for fattigdom og sult på grunn av den nåværende situasjonen i kornmarkedet, med hvetepriser som skyter i været etter vestlige sanksjoner mot Russland og Hviterussland.

Matprodukter og gjødsel fra Russland, Ukraina og Hviterussland må tillates på verdensmarkedene hvis det globale samfunnet ønsker å demme opp for en utfoldende matkrise, sa FNs generalsekretær António Guterres på et ministermøte om global mat sikkerhet på onsdag.

“La oss være klare, det er ingen mer effektiv løsning på matkrisen uten reintegrering av ukrainsk matproduksjon, samt mat og gjødsel produsert av Russland og Hviterussland, i verdensmarkedene,” understreket han.

Tidligere denne måneden advarte Guterres om at en femtedel av menneskeheten var i fare for fattigdom og sult på grunn av den nåværende situasjonen i kornmarkedet, med hvetepriser som skyter i været etter vestlige sanksjoner mot Russland og Hviterussland.

António Guterres. (Reproduksjon av bilder på internett)

Russlands president Vladimir Putin uttalte nylig at trusselen om global hungersnød er et resultat av Vestens «sanksjonsbesettelse».

Ifølge Guterres, i stedet for å være den eneste årsaken bak den nåværende matkrisen, har Russlands militæroperasjon bidratt til problemene som allerede påvirket situasjonen, nemlig klimaendringer og Covid-19-pandemien.

Russland, Ukraina og Hviterussland, understreket han, er ledende innen produksjon av gjødsel og matprodukter, som ikke bør overses.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Russisk eksport kan løse den globale matkrisen – FN

  1. EU og NATO vil brekke ryggen i kjølvannet av sanksjonene og krigen.
    Nedgangen i de økonomiske fremtidsutsiktene for Europa er nesten uvirkelige. Så og si alle viktige parameter viser oss at EU som maktsenter og økonomisk stormakt er over. Europa drukner i gjeld og industriproduksjonen kollapser. I tiden som kommer vil mangel på mat og energi være svært synlig.
    Kostnadsnivået vil slå føttene under den resterende produksjon og verdiskapning.
    Det som nå kommer vil være uvirkelig.

Leave a Reply

Previous post Slik avskaffet Putin klimaendringene
Next post Vaksinasjonsmani for apekopper begynner
%d bloggers like this: