En historie om fascisme

Read Time:1 Minute, 2 Second

Den episke kampen mellom kommunisme og liberalt demokrati endte med betagende letthet. De siste årene av det tjuende århundre har bevist motstandskraften og omfanget av århundrets tredje store politiske kraft: fascismen.

Den episke kampen mellom kommunisme og liberalt demokrati endte med betagende letthet, og de første par euforiske årene med demokratiets triumf så ut til å holde løftet om at en verden endelig skulle inngå en politisk konsensus rundt rettighetene og verdiene. av et individualistisk samfunn.

Men de siste årene av det tjuende århundre har bevist motstandskraften og omfanget av århundrets tredje store politiske kraft: fascismen.

Suksessen til fascistiske partier i europeiske valg, fremkomsten av fascist-inspirerte grupper i USA, og gjentakelsen av fascistisk-lignende politisk oppførsel i de tallrike nasjonalistisk-inspirerte krigene som nå konsumerer den tidligere kommunistiske blokken har provosert en revurdering av den politiske bevegelse en gang tenkt fullstendig beseiret og diskreditert.

Fascismen har aldri fått den seriøse oppmerksomheten og vedvarende granskningen som har blitt trent på både kommunisme og liberalisme.

Bare en detaljert, objektiv og lidenskapelig tilnærming til spørsmålet om hva fascisme er og hvordan og hvorfor den har vært både en suksess i noen land og en fiasko i andre, vil begynne å gi verdifulle og konstruktive svar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Jackpot for Kreml: Zelenskyj poster en soldat med et SS-symbol
Next post Sultestreik mot amerikanske militærbaser i Japan
%d bloggers like this: