Brasils Lula klandrer Ukrainas krig like mye på Zelensky

Read Time:2 Minute, 3 Second

Den tidligere brasilianske presidenten Lula mener at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er like ansvarlig for Ukraina-krigen som sin russiske motpart, noe som setter ham i strid med Vesten. “Fy skam for å mene noe annet enn godhetsposørene”

Ukrainas president Volodymyr Zelensky og hans russiske kollega Vladimir Putin er like ansvarlige for krigen i Ukraina, sa tidligere brasiliansk president og nåværende presidentkandidat Luiz Inacio Lula da Silva til Time i en artikkel publisert onsdag, og satte den tidligere tjenestemannen i strid med Vesten som prøver å male Moskva som den som har skylden.

“Jeg ser presidenten i Ukraina, snakke på TV, bli applaudert, få en stående applaus av alle (europeiske) parlamentarikere,” sa Brasils president fra 2003 til 2010 til Time , som publiserte en historie om hans forsøk på å bli president igjen mot høyrepresident Jair Bolsonaro.

“[Zelensky] er like ansvarlig som Putin for krigen,” la venstreikonet til. Det samsvarer kanskje ikke helt med venstresiden og globalistvenstre vi har sett i Europa, men allikevel regnes han som en globalistmedfelle.

Uttalelsene hans vil sannsynligvis bli møtt med forferdelse fra Vesten som helhet ettersom de pumper flere og flere våpen inn i Ukraina i lys av tunge sanksjoner mot Russland på grunn av krigen som USA og Europa ser på som en “uprovosert russisk aggresjon”.

Lula understreket at Zelensky burde ha tatt den diplomatiske veien med Russland, som motsatte seg Ukrainas trekk for å bli med i NATO, og holdt diskusjoner med Moskva for å unngå en konflikt med naboen i øst.

https://english.almayadeen.net/news/politics/brazils-lula-blames-ukraine-war-equally-on-zelensky-putin

“Vi burde ha en seriøs samtale. OK, du var en hyggelig komiker. Men la oss ikke lage krig for at du skal dukke opp på TV,” sa han som et stikk mot Zelenskyj, som ble berømt for å være skuespiller og komiker.

Han sendte også et stikk mot USAs president Joe Biden.

“Biden kunne ha tatt et fly til Moskva for å snakke med Putin. Dette er den typen holdning man forventer av en leder,” sa han.

Lula leder for tiden sitt løp mot sittende motstander fra høyre før valget i oktober, og han var en sentral aktør på den internasjonale diplomatiske scenen under hans to-perioder som president, og ga Brasil sitt diplomatiske momentum og berømmelse.

Han var en brobygger mellom nasjoner i strid, da han opprettholdt bånd med sine kontrasterende kollegaer, som USAs president George W. Bush og Venezuelas president Hugo Chavez.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Brasils Lula klandrer Ukrainas krig like mye på Zelensky

Leave a Reply

Previous post Det er på tide å våkne, det er kun du selv som kan sikre din fremtid
Next post Hemmelig operasjon i Donbass
%d bloggers like this: