Nøytrale og pro-russiske bloggere blir kidnappet, forsvinner og blir til og med myrdet

Read Time:3 Minute, 24 Second

Denne nyheten når ikke de vestlige nyhetsbyråene og derfor ikke til mainstreampressen. Alle på Ukrainas territorium som prøver å rapportere en nøytral posisjon til det som skjer, eller til og med å belyse det russiske synet på ting, må regne med å havne i trøbbel.

En drapssak er dokumentert, en annen journalist ble kidnappet, men kom seg heldigvis fri og en annen blogger ble bortført i EU-landet Latvia.

Kjenner du noen som er så dypt involvert i Ukraina-konflikten, nedverdiger alle som peker på mulighetene for fred, Ukrainas overgivelse, avslutning av krigen, eller til og med skyldfølelsen til begge sider?

Hvis du gjør det, kan du forstå stemningen i deler av Ukraina. Bortsett fra at det ikke er mer snakk, det er knyttnever som flyr og deretter kuler. I en krigstilstand og med våpen fritt fordelt til hele befolkningen da er det ingen nøling.

Vladimir Kuleshov.

Den som ikke er for oss er mot oss – og må noen ganger betale med livet sitt.

Spesielt fra det øyeblikket en morder ikke lenger trenger å frykte noen konsekvenser. I Ukraina er drapet på russere ustraffet ifølge dekretet til Volodymyr Zelenskyj. En blogger med feil oppfatning var en russer.

Bloggeren Vladimir Kuleshov rapporterte fra Kherson. I sine tekster skal han ha uttrykt sympati for russisk side. Kherson ligger mellom Krim og Mykolayiv (Nikolaev).

Mange mennesker av russisk opprinnelse som bor i denne regionen, som har blitt massivt diskriminert og drept av ukrainske militser med Kievs velsignelse i det minste siden det blodige kuppet i Ukraina i 2014.

Med den nåværende starten på krigen er mange av dem “fair game”. Det kan antas at mange døde mennesker i Bucha også tilhørte den russiske minoriteten.

Det nynazistiske Azov-regimentet har en sterk tilstedeværelse i regionen, og medlemmene viker ikke unna lenge. Tortur, drap og drap på “fiender” er dagens orden.

Kuleshov ble skutt og drept i bilen sin om morgenen 20. april. Han meldte seg frivillig for å hjelpe familier som var berørt av krigen, og rapporterte om kampene i byen.

Dette gjorde ham antagelig til et mål for Azov eller Ukrainas innenlandske etterretningstjeneste, SBU.

Blogger Gonzalo «Gonzo» Lira er en journalist av chilensk avstamning med amerikansk pass. Han rapporterte fra Kharkiv (Kharkov) og var også kritisk til den ukrainske regjeringen. Lokaliteten er i det nordøstlige Ukraina.

Hans siste livstegn på Telegram-kanalen hans, fulgt av over 90 000 mennesker, var 15. april. Siden den gang var han forsvunnet. På ukrainske kanaler la nynazistiske ledere ut latterlige kommentarer og brukte også insigniene til en spesiell spesialenhet som utførte kidnappingen.

Tidligere FNs etterretningsoffiser Scott Ritter publiserte en artikkel der han presenterte kidnappingen, torturen og drapet på Gonzalo Lira av “blekksprutenheten” til Azov-regimentet. Det er ikke kjent hvilke kilder han baserte seg på.

Men fredag ​​22. april la en journalistvenn ut en oppdatering sammen med Lira, så det er trygt å anta at han overlevde kidnappingen, i motsetning til de første rapportene.

(Gonzalo Lira)

KIRIL FEDOROV ARRESTERT OG BORTFØRT I LATVIA

Han driver en av de største russiskspråklige YouTube-kanalene (“History of Weapons”) og følger ikke fortellingen om den onde russeren som forventes i Vesten. Siden starten av krigen har Fedorov jevnlig vært utsatt for trusler.

Han ble oppfordret til å gjøre sin rapportering anti-russisk – en forespørsel han ikke etterkom. 17. mars ønsket han å forlate Riga for å flytte til Russland, hvor han ville ha følt seg tryggere med arbeidet.

Dagen før ble han arrestert av ukjente hemmelige tjenestestyrker i foreldrenes leilighet og bortført. Selv etter 48 timer ble han ikke løslatt fra forvaring noe som er ulovlig, hans advokater og slektninger skal ha blitt truet av statlige myndigheter.

Kiril Fedorov

Hvor han befinner seg er ukjent, han kan ikke kontaktes. Han er angivelig anklaget for «samarbeid med russiske hemmelige tjenester». Latvia er et medlemsland i EU.

At dissidenter kan bli arrestert og bortført i en EU-stat uimotsagt for ikke å rapportere anti-Russland er en bekymringsfull utvikling.

Så får vi se da, hvordan dette går videre for Politikeren 🙃

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

3 thoughts on “Nøytrale og pro-russiske bloggere blir kidnappet, forsvinner og blir til og med myrdet

Leave a Reply

Previous post Prinsipper for å håndtere den skiftende verdensordenen
Next post Se et av få intervjuer med Russlands utenriksminister Sergey Lavrov siden begynnelsen av krigen
%d bloggers like this: