30.000 soldater på NATO-øvelse i Norge

Read Time:57 Second

30 000 soldater, 200 fly og 50 krigsskip. Den største NATO-øvelsen på mange år begynner i dag. I Norge, noen hundre kilometer fra grensen til Russland, øver 27 land på beredskapen under tittelen «Cold Response».

Cold Response 2022 (CR 22) er en norsk militærøvelse hvor det norske militæret har invitert allierte og partnernasjoner til å delta. Øvelsen gjennomføres i mars og tidlig april 2022, men allerede fra høsten 2021 har allierte styrker vært i Norge for å trene og forberede seg til øvelsen. Også etter selve øvelsen vil det være noe alliert trening.

Over 30 000 soldater fra 27 land samt en rekke sivile etater deltar på øvelsen.

Moskva ikke fornøyd med øvelsen

I Russland blir ikke øvelsen sett på som et skritt mot nedtrapping. – Å styrke NATOs militære kapasiteter nær Russlands grenser gjør ingenting for å øke sikkerheten i regionen, sa den russiske ambassaden i Oslo forrige uke.

Som med tidligere utgaver av Cold Response, deltar Sverige og Finland. De to skandinaviske landene har rykket stadig nærmere NATO de siste årene . Ukraina-krigen har satt i gang debatten om mulig tiltredelse i begge land.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
50 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
50 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Ukraina begynner å bruke kontroversielle Clearview AIs ansiktsgjenkjenning til å identifisere-russere
Next post Putin forklarer den militære situasjonen og hvorfor Ukraina kan miste fremtiden
%d bloggers like this: