Politiet brukte LRAD våpen mot sin egen befolkning

Read Time:2 Minute, 47 Second

Så er det bevist, Politiet brukte LRAD våpen mot sin egen befolkning. Er dette noe som man burde bruke mot sin egen befolkning? For de som ikke vet er LRAD et infralydvåpen utviklet av LRAD Corporation.

Politiorganisasjoner og produsenten hevder at LRAD-systemer er hovedsakelig konstruert for langtrekkende kommunikasjon noe som selvfølgelig ikke stemmer i det hele tatt, det kan brukes som det men er mest brukt som et våpen i krig blant annet. Enheten har en ekstremt høy kapasitet målt i desibel, og er kontroversielt brukt som et ikke-dødelige våpen for kontroll av menneskemengder.

Enheten kan benyttes som en høyttaler for å forsterke en stemme eller den kan sende ut en tone med et sterkt lydtrykk som kan være meget smertefullt.

LRAD er en enhet som kan sende ut en svært retningsbestemt “stråle” med utrolig høy lyd, opptil 160 desibel (dB). … Alt over 140dB vil forårsake smerte for de fleste, men selv lyder over 120dB kan forårsake permanent hørselsskade fra selv korte perioder med eksponering.

Også i Australia blir våpenet brukt mot demonstranter hyppig, er det slik at terskelen for bruk av våpen mot vaksinemotstand og tiltak er mye lavere enn ellers i befolkningen?

Ved vaksinemandatprotester i Canberra i forrige uke brukte politiet kraftige høylydende enheter kalt Long-Range Acoustic Devices (LRADs) for å henvende seg til demonstranter. Demonstranter hevdet at de ble skadet av det og stadig flere sier det samme i Ottawa også.

Opprinnelsen til LRAD kan spores til en hendelse i oktober 2000, da USS Cole, en amerikansk guidet missil-destroyer, ble bombet av en liten båt lastet med eksplosiver i et terrorangrep.

Våpenet ble produsert for militæret til forskjellig bruk og er således regnet som et militært verktøy.

Det som gjør kraften til LRAD betydelig er dens evne til å forårsake langsiktig fysiologisk skade på kroppen. I september 2009 fikk en amerikansk kvinne ved navn Karen Piper permanent hørselsskade da hun ved et uhell ble fanget i en lengre periode med høye utslipp fra en LRAD-operatør .

Dette resulterte i et vellykket søksmål mot byen Pittsburgh som var betydelig og historisk ettersom den anerkjente at lyd kan bevæpnes og forårsake varig kroppsskade.

Inntil helt nylig har bruken av LRAD i offentlige omgivelser i Australia stort sett vært fraværende. Mest bruk av politistyrker i Australia har vært begrenset til katastrofekommunikasjon og for kommunikasjon under hendelser som gisselsituasjoner.

I 2020 begynte imidlertid dette bruksmønsteret å endre seg. I juni 2020, under Black Lives Matters-protestene i New South Wales, satte politiet inn LRAD , i et trekk som betydelig endret måten teknologien kunne brukes på i Australia.

Myndighetene påstår som vanlig at våpenbruken er trygg som du kan se i videoen under her.

Problemet med bruk av nye våpen er at vi gjerne har lite forståelse rundt bruken av disse våpene og i tillegg er det regnet som uetisk å bruke våpen mot sin egen befolkning. I tillegg skaper det flere spørsmål rundt terskelen for bruk av ikke bare nye våpen men overdrevent makt mot ubevepnede sivile borgere i samfunnet.

Et lite tips i fremtiden kan være å bruke hørselsvern eller ihvertfall ta dette med seg for det viser seg at det faktisk i fremtiden kan være nødvendig og nyttig verktøy.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Politiet brukte LRAD våpen mot sin egen befolkning

Leave a Reply

Previous post Diett full av grønnsaker beskytter ikke mot hjertesykdom, antyder en ny studie.
Next post Ny studie – De fleste var uvaksinerte og opplevde milde symptomer
%d bloggers like this: