Tysk institutt avslører: Hver femte hurtigtest er søppel

Read Time:1 Minute, 7 Second

Lange køer foran testgatene. Flere dager med å vente på resultater. Fordi Østerrike sank inn i omicron-bølgen og inn i felleskapet av PCR-testkaoset, feiret antigentester sitt comeback. Men mange av de praktiske stuetestene er rett og slett ubrukelige. Det melder det Tyske instituttet.

46 av 245 testede antigen raske og selvtestene er ubrukelige. Dette ble fastslått etter en gjennomgang fra det anerkjente Paul Ehrlich-instituttet, RKI, Charité og uavhengige laboratorier i Tyskland. Problem: Selv om disse testene ikke er i stand til å oppdage en infeksjon, er de fortsatt i sirkulasjon.

Elleve av de såkalte hjemmetestene viste seg å ha ekstreme feil og mangler. Sensitiviteten deres er null altså null prosent. Sannsynligheten for at disse testene vil oppdage en infeksjon selv med den høyeste virusmengden er derfor null prosent. Den tiltenkte minste sensitiviteten er forøvrig 75 prosent.

Hvorfor er testene i det hele tatt på markedet?

Markedsgodkjenning gis ved såkalt CE-merking. Avhengig av risikovurderingen av produktet, kan hvert selskap gi dette til seg selv og trykke det på emballasjen uten at et uavhengig kontrollorgan griper inn.

Denne forskriften endres først fra 26. mai 2022, testene vil bli klassifisert i høyeste risikoklasse og en uavhengig gjennomgang må også finne sted. Så de meningsløse testene vil fortsette å sirkulere til sommeren.

https://exxpress.at/deutsches-institut-deckt-auf-jeder-5-schnelltest-ist-muell/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Kansler Nehammer ønsker å skrote 2G – Østerrike
Next post Leger i Praha har kastet vernedraktene, mistenker økt dødelighet for pasienter
%d bloggers like this: