WHO sier at pandemien kan være over etter omicron

Read Time:1 Minute, 59 Second

Hans Kluge, WHOs Europa-direktør, sa til nyhetsbyrået AFP at Covid-19-pandemien har gått inn i en ny fase med Omicron-varianten, som kan infisere 60 prosent av menneskene i Europa innen mars, og som til slutt kan bringe pandemien til en slutt.

I det som ser ut som en sølvlinje i disse dager av koronavirussykdommen (Covid-19), har Verdens helseorganisasjon (WHO) for første gang på lenge indikert at pandemien kan komme til en “slutt” i Europa etter nåværende Omicron-drevet bølge går over etter å ha infisert rundt 60 prosent av befolkningen på kontinentet.

“Det er sannsynlig at regionen beveger seg mot et slags pandemisk sluttspill,” sa Hans Kluge til AFP, selv om han oppfordret til nødvendig forsiktighet på grunn av virusets evne til å mutere.

Omicron-varianten, som studier har vist generelt smitter blant vaksinerte mere enn Delta, har vekket etterlengtede håp om at Covid-19 begynner å skifte fra en pandemi til en mer håndterlig endemisk sykdom som sesonginfluensa.

WHO-tjenestemannens kommentarer gir et viss håp for Europa. Viruset som for øyeblikket raser rundt på kloden som den svært overførbare Omicron-ledede bølgen, men han har allikevel et budskap til resten av verden.

Kluge sa at når den nåværende økningen av tilfeller i Europa avtar, “vil det i ganske mange uker og måneder være en global immunitet, enten takket være vaksinen eller fordi folk har immunitet på grunn av infeksjonen, og også senke sesongvariasjoner.”

Covid-19 kan fortsatt komme tilbake mot slutten av året; Men det er ikke nødvendigvis det samme som at “pandemien” vender tilbake, sa han.

“Så vi regner med at det vil bli en periode med stillhet før Covid-19 kommer tilbake mot slutten av året, men ikke nødvendigvis at pandemien kommer tilbake,” sa Kluge.

Det er sannsynlig at koronavirussykdommen vil komme tilbake som en endemisk, men det er en mer gunstig situasjon sammenlignet med dagens scenario, sa WHOs Europa-direktør.

Det er mye snakk om endemisk, men endemisk betyr … at det er mulig å forutsi hva som kommer til å skje, sa Kluge. “Dette viruset har overrasket (oss) mer enn en gang, så vi må være veldig forsiktige.”

I WHOs Europa-region, som omfatter 53 land, inkludert flere i Sentral-Asia, representerte Omicron 15 prosent av nye tilfeller per 18. januar, sammenlignet med 6,3 prosent en uke tidligere, sa det globale helseorganet.

(Med innspill fra AFP)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Vaksinerte briter og nordmenn sendt hjem fra Østerrike
Next post Demonstrasjon ved Lincoln memorial – Washington
%d bloggers like this: