De gjør det ikke for å hjelpe men for aksjonærene

Read Time:5 Minute, 46 Second

Basert på selskapets regnskaper anslår alliansen at Pfizer, BioNTech og Moderna tjente 34 milliarder dollar før skatt i 2021, noe som blir over tusen dollar i sekundet, 65 000 dollar i minuttet eller 93,5 millioner dollar om dagen.

Nye tall fra Peoples Vaccine Alliance avslører at selskapene bak to av de mest vellykkede COVID-19-vaksinene — Pfizer, BioNTech og Moderna — tjener til sammen $65 000 hvert minutt. Disse selskapene har solgt flertallet av dosene til rike land, og etterlater lavinntektsland ute i kulden. Pfizer og BioNTech har levert mindre enn én prosent av sine totale vaksineforsyninger til lavinntektsland, mens Moderna har levert kun 0,2 prosent.

Store farmasøytiske ledere og aksjonærer så formuen sin fly til himmels i uken etter at Omicron-varianten ble oppdaget, med bare åtte toppaksjonærer i Pfizer og Moderna som til sammen la til summen 10,31 milliarder dollar til formuen.

Flere kampanjer den siste tiden har beskyldt de rike medisinselskapene for å være årsaken bak for at omikron-varianten kunne få vokse frem ved å nekte å selge vaksine billigere til lavinntektsland.

Modernas administrerende direktør, Stephane Bancel, ble personlig mer enn 824 millioner dollar rikere i uken etter kunngjøringen av Omikron-varianten, verdien av aksjene hans steg fra 6 052 522 978 dollar til 6 876 528 630 dollar. Han solgte 10 000 aksjer for 319 dollar hver 26. november, dagen etter at Omicron varianten ble annonsert, og utbetalte 3,19 millioner dollar.

Pfizer-sjef Albert Bourla tjente $339.236 i uken etter kunngjøringen av varianten, med hans mindre portefølje som steg fra $4.581.035 til $4.920.270.

Institusjonelle investorer har også gjort et kupp fra varianten ble oppdaget. Blackrock Incs Moderna- og Pfizer-aksjer økte med mer enn 2,5 milliarder dollar i uken etter kunngjøringen; $1.000.553.995 fra Moderna og $1.548.822.709 fra Pfizer. Vanguard Group tjente 2,7 milliarder dollar; $1.011.692.117 fra Moderna og $1.733.982.482 fra Pfizer.

Moderna-aksjonærene Baillie Gifford & Co økte med $1 571 329 916; Morgan Stanley økte med $447.476.028.50 og flaggskippionering økte med $654.365.415. Pfizer-investorer State Street gikk opp $1.054.857.992 og Capital World fikk $909.930.434.

Oljefondet har over 150 milliarder kroner i aksjer i noen av de store selskapene som jobber med coronavaksiner, inkludert Pfizer, Astra Zeneca, Sanofi, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, Merck og Moderna.

Av dette utgjør Pfizer-aksjene en beholdning på nær 20 milliarder kroner.

Oljefondet er verdt over 10.000 milliarder kroner og har spredt investeringene sine jevnt utover 9.200 selskaper verden over. Helseaksjer er en av de viktigste sektorene.

Per 30. juni hadde fondet plassert om lag 13 prosent av aksjene sine i helseaksjer, tilsvarende rundt 930 milliarder kroner. Helseaksjer var dermed fondets fjerde største sektor etter finansbransjen, teknologiselskaper og industri.

Pfizers inntekter kan nå 101,3 milliarder dollar i 2022, med store bidrag fra selskapets BioNTech-partnere COVID-vaksine og et antiviralt terapeutisk middel som har vist forskjellige kliniske data, anslår SVB Leerink-analytiker Geoffrey Porges i et mandagsnotat til kundene.

Selskapet som før covid-19 tjente mellom 2-8 milliarder årlig har dermed mere en tidoblet sin inntekt på pandemien.

Av de 101,3 milliarder dollar kan oral COVID-medisin Paxlovid bidra med 24,2 milliarder dollar og COVID-vaksine Comirnaty med 29,7 milliarder dollar, regnet Porges med.

Merck & Co. har også et oralt COVID-antiviralt middel, det Ridgeback Therapeutics-partnere molnupiravir. I sin egen kliniske studie reduserte molnupiravir risikoen for sykehusinnleggelse eller død med omtrent 50 %. Biden-administrasjonen har signert kontrakter verdt 2,2 milliarder dollar for å kjøpe 3,1 millioner behandlinger med stoffet.

Til tross for at Paxlovid har vist bedre effektdata, tildelte Porges konservativt bare 50 % av offentlige kontrakter til Pfizer-medisinen, pluss 70 % andel i det kommersielle markedet når det har full FDA-godkjenning.

Totalt sett kan Paxlovid alene gi Pfizer 67,1 milliarder dollar i kumulativt salg i de fire årene frem til 2024, sa Porges, med sesonginntekter som starter i 2023.

Det er altså ingen tvil om at medisinselskapene nå begynner å bli så rik og tjener mere enn selv norge har gjort de siste årene, Statens samlede netto kontantstrøm fra petroleumsvirksomheten anslås til om lag 184 milliarder kroner i 2021 og til 277 milliarder kroner for 2022. Anslaget for 2021 er oppjustert med rundt 30 milliarder kroner sammenliknet med Revidert Nasjonalbudsjett 2021.

Pfizer antas dermed å tjene 5-6 ganger mere på covid-19 enn norge gjør på olje og energisektoren i 2021.

Selv på sjømateksport blir Norges handel som småfisk målt opp mot medisinselskapene, Eksportverdien var på 105,7 milliarder i 2021 for norge. Merk, vi snakker om et av verdens rikeste land og Pfizer, Moderna med flere er bare et firma. Ingen i hele verden burde ha den makten, dette er kanskje det eneste området hvor jeg kan enes med kommunistene. Ingen selskaper i verden burde kunne tjene slike summer på et produkt som ikke en gang leverer som lovet.

Så når denne damen under her sier at selskapene ikke gjør dette for å være snille med folk så har hun rett. Se videoen her:

Vaksiner og medisiner får mye av oppmerksomheten i det vitenskapelige kappløpet for å bekjempe Covid-19. Men selskaper har jobbet like hardt med måter å møte den enorme etterspørselen etter testing. Disse investeringene begynner å gi resultater.

For selskapene selvfølgelig, testing har angivelig ikke bidratt til mindre antall smittede eller døde ihvertfall men det har bidratt til unødvendige skade og frykt.

Abbott Laboratories Inc. og ThermoFisher Scientific Inc., to store aktører innen koronavirustesting, rapporterte resultater for tredje kvartal onsdag som slo Wall Street-estimatene, hovedsakelig takket være dette fokuset. De fulgte Roche Holding AG, en annen leder innen testing. Alle tre selskapene rapporterte om imponerende vekst da de økte maskinproduksjonen og rullet ut nye typer tester. Mange av testene har en feilprosent på hele 60% en strategi som har vært svært innbringende i form av at man gjerne må ta både 2 og 5 tester før man muligens får et posetivt utslag.

Som med Pfizer og moderna som hadde en enorm nedgang før pandemien kom hadde også selskapene som produserer testene det og. Abbot lab tjente 10 milliarder i tredje kvartal 2021, Thermofisher tjente over 400 milliarder kroner i 2021.

Imens blir folket i samfunnet på globalt nivå så vel som nasjonalt nivå stadig fattigere, prisene stiger, helseforsikring stiger, strømprisene stiger, drivstoff, mat og mye mere. De aller rikeste blir stadig rikere, selskapene og enkeltpersoner, de ti rikeste doblet formuen sin i 2021.

Dette handler ikke om helse… Selv de største narkokartellene kan ikke måle seg med disse selskapene. Nå pusher flere land som har gode avtaler med Pfizer som Frankrike som nylig gjorde en milliardavtale med Pfizer, Østerrike og andre på med obligatoriske vaksiner som kan maksimere profitten til vaksineselskapene.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Regjeringen i danmark nedgraderer testkapasiteten
Next post Dette er ingen pandemi
%d bloggers like this: