Florida suspenderer helsepersonell som oppfordret ansatte til å vaksinere seg

Read Time:1 Minute, 37 Second

En topp offentlig helsetjenestemann i Florida har blitt satt i administrativ permisjon ettersom tjenestemenn undersøker om han brøt et statlig forbud ved å sende e-post til ansatte om deres lave vaksinasjonsrate mot COVID-19 og oppfordre dem til å ta vaksinen.

Florida-guvernør Ron DeSantis, en republikaner som antas å planlegge et valg om presidentskapet i USA, signerte i november en lov som forbyr skoler, bedrifter og offentlige enheter å kreve vaksinasjon mot COVID-19, noe som trekker til seg fordømmelse fra helseeksperter og demokratiske ledere men hylles av de som ønsker frihet og demokrati.

Tjenestemannen som ble tatt ut i permisjon, Dr. Raul Pino, Floridas helsedepartements direktør i Orlando, sendte sine ansatte en e-post den 4. januar og noterte deres lave vaksinasjonsrate og oppfordret dem til å ta vaksiner, ifølge Orlandos WFTV. Pino fikk en analytiker til å hente vaksinasjonsdata for sine ansatte, rapporterte WFTV.

Floridas helsedepartement sa at de gjennomførte en undersøkelse for å avgjøre om noen lover ble brutt.

«Ettersom avgjørelsen om å vaksinere seg er et personlig medisinsk valg som bør gjøres fritt for tvang og mandater fra arbeidsgivere, er den aktuelle arbeidstakeren satt i administrativ permisjon», heter det i en uttalelse fra avdelingen.

I e-posten fra 4. januar sa Pino at han hadde hentet vaksinasjonsdata for sine 568 aktive ansatte, og at mindre enn halvparten hadde to doser mens bare 14 % hadde tredje dose ifølge WFTV.

“Jeg beklager, men i mangel av rimelige og reelle grunner er det uansvarlig å ikke la seg vaksinere,” skrev Pino.

Florida var blant flere konservativt ledede stater som saksøkte den føderale arbeidssikkerhets- og helseadministrasjonen for å stoppe de fra å håndheve et nå nedlagt vaksinemandat for store bedrifter satt på plass av president Joe Biden.

Høyesterett blokkerte forrige uke dette mandatet – en politikk som de konservative dommerne anså som en upassende påtvingelse av liv og helse til mange amerikanere – mens de støttet et eget føderalt vaksinekrav for helseinstitusjoner.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Raske antigentester er upålitelige på barn
Next post Faktasjekkk: Biden blåser opp påstander om virus og jobbgevinster
%d bloggers like this: