Faktasjekkk: Biden blåser opp påstander om virus og jobbgevinster

Read Time:1 Minute, 25 Second

I en selvevaluering som ikke alltid passet med fakta, kom president Joe Biden onsdag med den tvilsomme påstanden om at han har overgått alle forventninger til pandemien det første året og blåste opp sitt bidrag til økonomiens vekst under covid-19.

En titt på noen av Bidens kommentarer på en pressekonferanse som varte i nesten to timer

BIDEN om COVID-19: «Jeg overlovet ikke. Jeg har sannsynligvis overgått det noen trodde ville skje.»

FAKTA: Det er en overdrevent påstand. Måneden før valget sverget han: «Jeg kommer til å slå ned viruset, ikke stenge landet.» Pandemien er åpenbart langt fra å bli slått ned – i stedet har den økt. Verden kan være på vei mot en fremtid der viruset blir en håndterbar risiko, ikke en der det forsvinner.

Det er ikke sant at han har overgått alles forventninger til koronaviruset. Vaksineprogrammet som Trump innførte har vært en suksess i USA, COVID-19-tester har vært en allment anerkjent feil som administrasjonen prøver å fikse ved å gjøre testene gratis og sende dem til hjemmene. Biden innrømmet onsdag at flere tester burde vært tilgjengelig tidligere.

Økonomi: BIDEN: “We created 6 million new jobs, more jobs in one year than any time before.”

FAKTA: Han tar for mye æren. Biden kommer med noen storslåtte økonomiske påstander som skjuler en sentral årsak til historisk vekst – den amerikanske befolkningen er langt større enn de siste tiårene (og fortsatte å vokse i fjor , til tross for dødsfall i COVID-19).

Og siden slutten av 1970-tallet har den amerikanske befolkningen vokst med mer enn 100 millioner mennesker, så enhver ansettelsesstigning under Biden vil være større i råtall enn det som ble oppnådd av hans forgjengere. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Florida suspenderer helsepersonell som oppfordret ansatte til å vaksinere seg
Next post European Medicines Agency advarer igjen mot flere doser av vaksinen
%d bloggers like this: