Koronasertifikat har lite effekt på covid- Ny studie

Read Time:2 Minute, 25 Second

Innføringen av et 2G- eller 3G-system i Nederland som begrenser tilgangen til arrangementer og steder på grunnlag av vaksinasjon eller teststatus – vil ikke ha stor innvirkning på den nåværende økningen i koronavirustilfeller, ifølge forskning utført på vegne av det Nederlandske helsedepartementet .

Det er vanskeligere å forsvare en 2G- eller 3G-strategi basert på vår forskning, sa forskningsleder Niek Mouter til NOS. Forskningen ble utført ved universitetene Delft, Utrecht og Erasmus i desember og januar.

Helseminister Ernst Kuipers sa på fredagens pressekonferanse at han ventet på forskningsresultatene før han bestemte seg for om han skulle gå videre med lovgivningen for å innføre 2G, som betyr at personer som ikke har blitt vaksinert, eller nylig har hatt koronavirus, vil bli ekskludert fra enkelte steder.

Forskerne sa at å introdusere 2G på alle steder bortsett fra skoler og arbeid, ville redusere R-tallet, eller reproduksjonshastigheten til viruset, med mindre enn 10 % i det mest positive scenariet.

Å introdusere 3G overalt bortsett fra skoler og arbeid, ville bare kutte reduksjonsraten med 5,4 %. Og ingen av tiltakene er nok til å få reduksjonsraten under 1, noe som viser at viruset var i retrett.

R-raten var 1,6 i slutten av desember, ifølge tall fra folkehelseinstituttet RIVM, men vil sannsynligvis være enda høyere nå, gitt Omicron-varianten av koronaviruset er mer smittsom. Forskerne tok 1,8 som basisrente.

I 2G-konseptet antas det at personer som ikke er vaksinert, da vil ha færre risikable kontakter, men det er ikke alltid tilfelle, sa Mouter. Dette betyr at reduksjonen i infeksjonsraten i en 2G-situasjon godt kan være mindre enn 10 % i praksis.

IG-situasjonen, der alle blir testet for innreise, ville vært mer effektiv og kuttet reproduksjonsraten med 45 % i et best mulig scenario. Men heller ikke det er nok til å kutte R tallet til under null. “Det er ikke mulig å få R-raten under 1, uansett hvordan du bruker koronaviruspasssystemet,” sa Mouter.

Forskerne sier at situasjonen fortsetter å utvikle seg og at reduksjonsraten kan gå ned etter hvert som flere mennesker får og blir friske av koronaviruset eller får en vaksinedose. De anbefaler månedlige oppdateringer av modellene deres for å vurdere situasjonen.

Kuipers har ennå ikke reagert på forskningsresultatene i detalj, men sa i en orientering at han sendte rapporten til parlamentet slik at parlamentsmedlemmer kan inkludere funnene i sine rådslagninger om tre lover som vil gjøre 2G til et alternativ i Nederland.

Hans forgjenger Hugo de Jonge, som støttet en 2G-strategi, sa at et skifte til 1G ville bli for dyrt, og kunne koste 50 millioner euro i uken.

Det mindre koalisjonspartiet Christen Unie støtter en 1G-strategi med massetesting for alle, i stedet for 2G.

Så spørs det da om det er økonomien som er årsaken til innføring av koronasertifikat eller om det er folkets ve og vel.

Trykk på bildet under for å komme direkte til studien.

Foto: Markus Winkler
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Noen ansatte har fått sparken etter krav om koronapass på jobben
Next post Nederland ruller ut barnevaksinasjonsprogram, mange foreldre er i tvil
%d bloggers like this: