Telegram kan bli stengt i Tyskland, advarer regjeringen

Read Time:3 Minute, 19 Second

Tyskland truer med å stenge «Telegram»

Tyske myndigheter er bekymret for meldingstjenesten «Telegram» som er svært populær blant vaksinemotstandere og grupperinger på ytre-høyre.

Innenriksminister Nancy Faeser sa onsdag at de diskuterer med EU hvordan man kan regulere «Telegram», men at det er mulig at tyske myndigheter vil stenge tjenesten helt ned.

Den må kanskje forbys hvis den fortsetter å vise seg å være populær blant høyreekstreme grupper og folk som er motstandere av pandemi-relaterte restriksjoner og fortsetter å bryte tysk lov, sa innenriksminister Nancy Faeser.

“Vi kan ikke utelukke dette,” sa hun til Die Zeit. «En nedleggelse ville være alvorlig og helt klart en siste utvei. Alle andre alternativer må bli gått igjennom først.”

Det totalitære regimet i EU med Tyskland og Østerrike igjen i førersetet slår stadig strengere ned på demokratiet og folk sin rett til å ytre seg og delta i den demokratiske prosessen. Slike ønsker og uttalelser fra politisk sektor er direkte farlig for demokratiet og må bekjempes med alle mulige lovlige midler og verktøy tilgjengelig.

I Tyskland er plattformen sett på som en kilde for konspirasjonsteorier og hatytringer av myndighetene spesielt ettersom landet har kjempet med Covid-pandemien. Det blir sett på som en viktig plattform for anti-lockdown-aktivister. Planlegging av demonstrasjoner er derimot en et viktig demokratisk verktøy som muliggjør at folket kan la seg bli hørt når politikere og myndigheter snur ryggen til folket.

Det har vært sterk motstand mot vaksinasjon blant en del tyskere. De siste tallene viser at 72 prosent er “fullvaksinert”. Kansler Olaf Scholz har støttet oppfordringer om et vaksinemandat, og parlamentsmedlemmer forventes å begynne å diskutere et lovforslag senere denne måneden.

Det er tydelig at parlamentsmedlemmer ønsker å utforme lover og regler uten at folket skal la seg bli hørt som er et godt tegn på tyranni og antidemokrati som er på fremveksten i hele Europa.

Andre land som ønsker å forby Telegram er land som Kina og Russland og det viser virkelig hvor Europa er på vei. 2022 vil bli et av de mørkeste årene i historien hvis dette antidemokratiske politiske samfunnet får vokse frem.

“Tyskland er ikke alene om å potensielt søke kontroll på Telegram. Forbud og reguleringer finnes i en rekke land, fra Kina til India og Russland. Disse myndighetene peker ofte på at kriminelt og problematisk innhold spres på plattformen for å rettferdiggjøre blokkeringene.”

Tyskland kommer altså med samme påstander som Russland og Kina som grunnlag for å stenge ned Telegram, vestlige medier har lenge snakket godt om Telegram i nettopp Kina og Russland som en mulighet for folk til å varsle og demonstrere mot antidemokrati og totalitære regimer. Det kan tilsynelatende se ut som de ikke ser bjelken i sitt eget øye for tiden.

Den franske innenriksministeren Bernard Cazeneuve og hans tyske motpart, Thomas de Maizière, sa i et felles forslag som ble utgitt tirsdag at krypterte meldingsapper som WhatsApp og Telegram «utgjør en utfordring under etterforskning» ved å gjøre det vanskelig for politiet å gjennomføre overvåking.

Forslaget oppfordrer EU-kommisjonen til å utarbeide en lov som vil forplikte app-produsenter til å “fjerne ulovlig innhold” og “dekryptere meldinger” under etterforskninger.

Etterretningstjenestemenn i USA og Europa har hevdet at ende-til-ende-kryptering gjør det lettere for terrorister og folk som vil bryte loven å i det skjulte planlegge demonstrasjoner og angrep, siden innholdet i krypterte meldinger kun er tilgjengelig for avsendere og mottakere. Men personvernforkjempere og sikkerhetseksperter sier at å opprette «bakdører» for rettshåndhevelse vil sette sikkerheten og brukernes personvern i fare.

Forslaget har allerede kommet under kritikk fra personvernforkjempere og digitale rettighetsgrupper, inkludert sjefen for CNIL, Frankrikes databeskyttelsesmyndighet, som var medforfatter av en lederartikkel til støtte for krypteringsteknologier i Le Monde denne uken. Cazeneuve og Mazières sier at de ikke vil forby ende-til-ende-kryptering helt, men Sherif Elsayed-Ali, leder for teknologi og menneskerettigheter i Amnesty International, sier at å gi politimyndigheter bakdørstilgang til krypterte meldinger “er ensbetydende med et forbud .”

Foto: Etienne Girardet. Trykk på bilde for kilde til artikkelen.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Frankrikes parlament ga endelig godkjenning på søndag til regjeringens siste tiltak for å takle COVID-19
Next post Antall nye innleggelser og døde drastisk ned
%d bloggers like this: