Ukens Covid-19 Analyse, og hvorfor enden av pandemien er nær

Read Time:4 Minute, 11 Second

Siden vi liker å være først ute, så erklærer vi endemi og at Pandemien er over. Vi vil få oppblussing av viruset til sommeren igjen kanskje og til vinteren men det hele er stort sett over. Og da omikron-varianten kom så forklarte jeg her på siden at de ville begynne med påstander om at det er takket være vaksinen at mindre folk blir innlagt, dør og blir alvorlig syke og jeg forklarte da at dette ikke var riktig. Dette er som følge av omikron-varianten selvfølgelig.

Det som er litt morsomt nå, for meg ihvertfall er at  Myndighetene i New York nettopp hadde pressekonferanse hvor de erklærer 50% nedgang i smittetilfeller og at nedgang med sykehusinnleggelser nå har begynt og like sikkert som solen takket de vaksinerte for det. Og dette stemmer jo selvfølgelig ikke, for vi har akkurat begynt nå å se en nedgang i omtrent samtlige land også i land med svært lite vaksinerte. Dette er akkurat det samme som vi selvfølgelig så i Sør-Afrika.

Så kan de bare takke vaksineguden sin og alle dosene de bare vil men sannheten er altså at det ikke har noe som helst sammenheng. Ser vi mot for eksempel Skottland så ser vi at det er flest dobbeltvaksinerte eldre som nå dør av covid og vaksinerte individer som blir lagt inn på sykehuset som er bare enda et eksempel på det jeg sa for over en måned siden nå, nedstigningen er ikke relatert til vaksinen. Trykk på bildet under for kilde

Kilde til at vaksinerte er de fleste innlagte i Skottland, trykk på bildet

Globalt er det nå 3.5 millioner smittetilfeller hver eneste bidige dag og regner man med mørketall snakker vi om rundt 10-15 millioner smittetilfeller hver eneste dag. Det er ihvertfall ingen som kan si at vaksinen stopper smitte og smittespredning, ikke litt en gang. Til tross for det ser vi bare 1/3 av dødsfallene vi så i Januar 2021 når vi bare hadde et par hundretusen smittetilfeller. Faktisk har vi bare halvparten av dødsfall som vi hadde så sent som August 2021 etter massevaksinasjon igjennom hele sommeren.

I tillegg har vi siste døgnet nesten 700.000 registrerte folk som har blitt friske igjen av viruset. Noe som er ganske mye. De landene som vil slite fremmover med Epidemi er land med dårlige helsesystem, mange eldre, syke og overvektige, de er fortsatt i risiko for alvorlig sykdom like mye som de ville vært av en helt vanlig influensa.

Det vil selvfølgelig ta rundt en måneds tid før vi ser en skikkelig nedgang i antall døde og alvorlig syke i samfunnet fordet at veldig mange enda er syke med Delta og har mye smitte med Delta. Over 90% på norske sykehus akkurat nå har Delta.

Etterspørselen etter oksygen og sengeplasser for intensivavdelinger har gått betydelig ned siden varianten i stor grad påvirker de øvre luftveiene, i stedet for lungene.

Hva sier ekspertene

Det ser ut til at Omicron vil hjelpe til med å stoppe pandemien,” sier toppspesialist på infeksjonssykdommer Dr Monica Gandhi ved California University. Ifølge henne er Omicron veldig smittsomt, noe som resulterer i et høyt antall gjennombruddsinfeksjoner blant de vaksinerte (selv om de er forsterket med oppfriskningsdose). Flere studier, fra en av University of Hong Kong til en annen ved University of College London, samt dyrestudier, har vist at Omicron er mildere selv blant uvaksinerte. Dette er sannsynligvis fordi det ikke kan infisere lungeceller veldig godt, Omicron-infeksjon gir bred immunitet til andre varianter, derfor vil infeskjon forbedre immuniteten til de vaksinerte (selv til andre varianter) og gi beskyttelse mot Covid-19 til de uvaksinerte hvis de blir eksponert.

Imidlertid er ikke alle optimistiske. Pandemien vil ikke forsvinne, ifølge den Pune-baserte immunologen Dr. Vineeta Bal, før det er en stor verdensomspennende befolkning med koronavirusimmunitet. Barn rundt om i verden er fortsatt uvaksinerte. Som et resultat er det en kortsiktig prognose å tro at pandemien snart vil forsvinne, ifølge Dr Bal.

Men selvom hun er negativ til det om trenden nå fortsetter så vil over 150 millioner bli smittet iløpet av resten av januar og februar om trenden fortsetter (tar vi med mørketallene mellom 250- 450 millioner). Med 4 milliarder nå vaksinert og hvis vaksinen gir den beskyttelsen som påstås så vil rundt 6-7 milliarder enten ha fått vaksinen eller viruset innen sommerferien starter, med forbehold om at trenden fortsetter og landene faktisk fortsetter å åpne opp og forhåpentligvis skroter koronasertifikat.

For å oppsummere, mens regjeringer rundt om i verden kjemper for å endre Covid-strategier for å leve med viruset, sier Dr Gandhi at det er avgjørende å huske at “Covid zero” ikke er mulig på grunn av en rekke faktorer, inkludert tilstedeværelsen av dyrereservoarer, den lange infeksjonsperioden, vaksiners manglende evne til å gi steriliserende immunitet, og det faktum at Covid minner om andre luftveissyndromer. Vi kan fortsatt kontrollere Covid-19 selv om vi ikke eliminerer det, og vi nærmer oss det målet.

Les gjerne om at England vil skrote koronasertifikat ved å trykke på bildet under.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post England vil skrote koronasertifikat i slutten av måneden
Next post Åpent brev fra hundrevis av politiansatte i Østerrike krever slutt på obligatorisk vaksine
%d bloggers like this: