Flere unge tar selvmord under nedstenging

Read Time:2 Minute, 31 Second

Selvmord økte betraktelig blant nederlendere opp til 30 år i fjor, spesielt under nedstengningsmånedene januar, februar og desember.

Tall publisert av et nytt organ, Commissie Actuele Nederlandse Suïcideregistratie, viste at gjennomsnittlig mer enn 20 unge voksne tok sitt eget liv hver måned i fjor, melder Parool. Men i januar, februar og desember var summene mer enn 30 hver måned.

I følge en Cans-oversikt gitt til DutchNews.nl, ble selvmord blant personer opp til 30 år statistisk klassifisert som “bekymrende” i løpet av disse tre månedene, sammenlignet med “baseline-ratene” målt mellom 2013 og 2019.

Genske Gilissen, styreleder for Cans og hovedforsker ved hjelpelinjen 113 Selvmordsforebygging, som ble bedt om å samle tallene, sa at statistikken var «trist og bekymringsfull» og en indikasjon på enda mer omfattende sosial lidelse.

For noen mennesker kunne de harde nedstengingene, inkludert portforbud, ha vært dråpen, sa han. “Det er sjelden bare én årsak, og ofte har folk å gjøre med flere faktorer som stablet oppå hverandre,” sa han til Parool.

«Men de strenge koronareglene i januar, februar og desember kunne absolutt ha spilt en rolle. Normalt er antall selvmord hver måned relativt konstant, selv om vi ofte ser en topp i januar. Men i disse månedene var tallene markant høyere enn i de samme månedene i årene før.’

Han la til at unge voksne kan være spesielt sårbare hvis de blir fratatt sosial kontakt. “Sosial kontakt med jevnaldrende, å gå ut, oppdage verden er så viktig for unge mennesker,” la han til. “Hvis alt det er umulig, eller neppe mulig, kan det føre til ensomhet og depressive tanker.”

Problemer

Elnathan Prinsen, leder av den nederlandske psykiaterforeningen NVvP, som gjentatte ganger har rettet oppmerksomhet til skadene på unge mennesker og ungdom når utdanning og samfunnet er stengt, fortalte Parool at mens voksne kan komme seg mentalt fra effektene av lockdown, er det vanskeligere for unge mennesker på et viktig stadium av deres utvikling.

“Under den første nedstengningen rapporterte de dobbelt så mange psykiske plager som før,” sa han. Noen måneder senere var den fortsatt halvannen ganger så høy, mens man i eldre grupper så at plagene kom tilbake til et normalt nivå igjen. Hvis unge mennesker går inn i neste lockdown med flere problemer, vil de alle hope seg opp.»

Selv om tall i august i fjor antydet at det ikke var noen generell økning i selvmord frem til juli, ser den nye sammenbruddet på ulike grupper måned for måned siden pandemien startet i mars 2020. Hvis en rate er høyere enn 95 % av de andre månedene fra 2013 til 2019 lyser det rødt, og dette er tilfellet for ungdom i nedstengingene i fjor.

I den totale befolkningen var det relativt flere selvmord enn de foregående årene i juni 2021 .

Helseminister Ernst Kuipers sa at økningen i selvmord blant unge delvis var relatert til nedstenging av utdanningsinstitusjoner for å stoppe spredningen av koronaviruset, og kalte det “virkelig forferdelig”.

Sjefen for Cans appellerte til regjeringen om å revurdere gjeldende tiltak, med tanke på de mentale effektene på unge mennesker.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Trump knuser Biden på meningsmålinger etter første året som president
Next post Overgrep mot barn eksploderer på nett på grunn av nedstenginger
%d bloggers like this: