Joe Biden tapte vaksinekampen i høyesterett

Read Time:1 Minute, 26 Second

Torsdag gikk USAs president Joe Biden på et sviende nederlag i Høyesterett. De har konkludert med at kravet om at alle ansatte i store bedrifter skulle være vaksinert eller testes ukentlig og bruke munnbind, var ulovlig.

Høyesterett har talt og konkludert med det vi allerede visste: Bidens fryktelige krav er grunnlovsstridige, USAs høyesterett slår ned kravet om at ansatte på store arbeidsplasser i USA enten må være vaksinert eller testes ukentlig og bruke munnbind på jobb.

Høyesterett konkluderer med knapt flertall (5-4) at det er greit med vaksinekrav for helsearbeidere i USA, men setter altså foten ned for president Joe Bidens mer omfattende vaksinekrav som gjaldt alle større arbeidsplasser.

Flertallet i høyesterett mener Biden-administrasjonen gikk for langt da den innførte kravet for alle arbeidsplasser med mer enn 100 ansatte. Mer enn 80 millioner mennesker ville ha blitt rammet av vaksinekravet.

Høyesteretts mindretall, de tre dommerne som anses å være liberale, mener derimot det er retten som går for langt når den går imot rådene fra helsefagmyndighetene.

Høyesteretts mindretall, de tre dommerne som anses å være liberale, mener derimot det er retten som går for langt når den går imot rådene fra helsefagmyndighetene.

Avgjørelsene kommer ettersom noen deler av retningslinjene skulle tre i kraft denne uken. Retten hørte argumenter i saken fredag.

National Federation of Independent Businesses, en lobbygruppe som var en av de ledende saksøkerne som utfordret regjeringens arbeidsplassvaksineregel, hadde anklaget at den ville belaste småbedriftseiere med nye overholdelseskostnader, gjøre det vanskeligere å fylle stillinger og føre til tapte stillinger. overskudd og tapt salg.

“Dagens beslutning er velkommen lettelse for amerikanske småbedrifter, som fortsatt prøver å få virksomheten tilbake på rett spor siden begynnelsen av pandemien,” sa Karen Harned, administrerende direktør for gruppens juridiske arm.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Foreldre vaksinerer barna for å dra på ferie, ikke for å beskytte de
Next post Media i vesten mener Russisk vaksine ikke gir beskyttelse mot Omicron
%d bloggers like this: