EMA forteller om immunrespons etter vaksinering

Read Time:1 Minute, 4 Second

Under pressekonferansen idag forteller European Medicin Agency på spørsmål fra en av journalistene om hva de mente med at oppfriskningsdose ikke var en god løsning på lang sikt, Doktor Marco Cavalleri svarer at det er to bekymringer rundt å vaksinere folk for ofte, den ene er at vi vil ende opp med å få problemer med immunresponsen og at vaksinen ikke bil fungere så godt som vi ønsker, så vi bør være forsiktig så vi ikke overbelaster systemet med repeterende vaksinering.

Og for det andre er det en risiko for utmattelse (fatigue) i befolkningen hvis vi fortsetter å administrere oppfriskningsdoser, hvis det ikke finnes andre løsninger så er det noe vi kan gjøre en gang eller to ganger men det er ikke noe vi kan tenke vi kan fortsette å gjøre om igjen for mange ganger. Og hvis det er slik at vi må fortsette bør vaksinering rettes inn mot tiden før vinteren og synkroniseres på den måten.

Når det kommer til omicron vaksine senere så vil, om den blir nødvendig ikke være klar før i Mai som uansett er noe helt annet enn hva norsk media har varslet de siste dagene som sier at vaksinen er klar i Mars.

Se hele pressekonferansen ved å trykke på bildet av European Medicin Agency Bildet her:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Hvordan påstander om den franske varianten (IHU) ble blåst opp av media
Next post B.A 2 Varianten og Ukesrapporten uke 1
%d bloggers like this: